Sipoon Vihreiden ensimmäiset ehdokkaat nimetty

 

Sipoon Vihreiden ensimmäiset ehdokkaat nimetty

Sipoon Vihreät on nimennyt ensimmäiset 11 ehdokasta kevään kuntavaaleihin.

Vihreä viisikko eli vihreiden nykyinen valtuustoryhmä lähtee yhtenäisenä joukkona edelleen ehdolle. He ovat Lilli Kahri (sivistysvaliokunnan jäsen, valtuustoryhmän pj), Riitta-Kaisa Kosonen (sote-valiokunnan jäsen), Harri Lehtonen (tarkastuslautakunnan pj), Marketta Mattila (kunnanhallituksen varapj) ja Sini-Pilvi Saarnio (kunnanvaltuuston sekä rakennus- ja ympäristövaliokunnan varapj).

Lisäksi ehdokkaiksi ovat tähän mennessä lupautuneet Matti Hyhkö, Maarit Kivimäki, Tiina-Maria Levamo, Anna-Karoliina Mattila, Anders Selén ja Juuso Tuulinen.

”Kolmanneksi suurimpana puolueena olemme jo kyenneet viemään vihreitä arvoja eteenpäin päätöksenteossa. Lisää vääntövoimaa ollaan nyt aktiivisesti hakemassa mahdollisimman laajalla listalla. Työ laadukkaiden palvelujen, ympäristön ja luontoarvojen puolesta jatkuu ”, sanoo Sipoon Vihreiden puheenjohtaja Harri Lehtonen.

Hän kertoo, että lisää ehdokkaiden nimiä julkaistaan helmikuussa.

Lehtonen jatkaa Sipoon Vihreiden paikallisyhdistyksen puheenjohtajana ja varapuheenjohtajaksi on valittu Sini-Pilvi Saarnio.

”Haluamme luoda Sipooseen nykyistä läpinäkyvämpää päätöksentekokulttuuria, jossa arvioidaan johdonmukaisesti päätösten vaikutuksia kaikkiin kuntalaisiin”, he toteavat.

”Varottavia esimerkkejä on liikaa, kuten tapa, jolla kielikylpyopetusta on haluttu aloittaa Söderkullassa nopeutetusti pedagogiikasta juuri välittämättä sekä kunnan maankäyttösopimuksiin liittyvät epäselvyydet. Olemmekin tuoreeltaan muun muassa joutuneet pyytämään hallinto-oikeutta tutkimaan Nevas Gårdin lomakylähankkeen asiakirjojen salaamista”, täsmentää Sini-Pilvi Saarnio.